LÄSTIPS

Här rekommenderar jag några av de böcker som jag själv tycker är bra och använder i mitt dagliga arbete. Välkommen att ta del av både nyttiga fakta och fantastisk inspiration!

 

Tradgardsform_thmbTRÄDGÅRDSFORM
Karin Janrik och Viveka Ljungström

Är en praktisk guide till hur du själv kan gå till väga för att skapa din egen drömträdgård. Man får bland annat lära sig hur man bygger upp trädgårdens grundstruktur. Boken innehåller också förslag på lösningar kring vanliga problemområden som till exempel slänter, smala passager och tuffa lägen.

 

Belysningsboken_thmbBELYSNINGSBOKEN – SÅ LJUSSÄTTER DU UTOMHUS
Torbjörn Eliasson

Fantastiskt inspirerande bok om ljussättning av alla typer av utomhusmiljöer. Boken innehåller konkreta tips och idéer som hjälper dig att komma igång oavsett om du har en trädgård, balkong eller uteplats som du vill ljussätta.

 

Vara_tradgardstips”VÅRA TRÄDGÅRDSVÄXTER”

Perenner – inspiration, skötsel, lexikon
Gräs & Bambu – inspiration, skötsel, lexikon
Lökar & knölar – inspiration, skötsel, lexikon

Kryddväxer – odling, användning, lexikon

Marie och Björn Hansson

Det här är mycket kompletta böcker inom sina respektive områden.

De innehåller både inspiration och fakta om växter för svenska växtförhållanden. Exempelvis innehåller boken Perenner beskrivning av 2 800 växter illustrerade med 1000 foton. Du får bland annat veta odlings-betingelser, bra samplanteringsväxter och skötselråd för varje släkte.

 

 

 

Planting_thmbPLANTING – A NEW PERSPECTIVE
Piet Oudolf och Noel Kingsbury

Författarna är kända för sina naturinspirerade planteringar med fokus på växtrikedom, form och struktur samt hållbarhet. I boken finner du fantastiskt vackra oftast stora prärieinspirerade planteringar huvudsakligen i offentlig miljö.

 

 

Kokstradgarden_thmbHANDBOK FÖR KÖKSTRÄDGÅRDEN
Lena Israelsson

Är en tung bok i dubbel bemärkelse! En riktig bibel som jag använder som uppslagsverk för allt som förknippas med odling av grönsaker, kryddor och bär.