PRIVATPERSON

AO Garden Design hjälper dig att forma din trädgård så som just du vill ha den. Det spelar ingen roll om du har en uppvuxen trädgård som du vill renovera eller om det gäller att skapa en helt ny utemiljö från grunden. Målsättningen är att ge dig en vacker och funktionell utemiljö där du kan njuta och göra just de saker som passar dig/er som ska vistas där. 

Varje uppdrag är unikt och skräddarsys efter kundens behov.Vi kan hjälpa dig med allt från trädgårds- eller belysningsrådgivning till enkla skisser, kompletta skalenliga trädgårdsritningar inklusive växtlistor, planteringsplaner, skötselråd, växtinköp, projektkonsultation vid anläggning med mera. Du kan bland annat få hjälp med att:

 • Göra en grundplanering för trädgårdens alla funktioner
 • Skapa insynsskydd och rumslighet
 • Hitta lösningar för nivåskillnader och entréer
 • Ge trädgården en genomtänkt stil och karaktär
 • Kombinera funktion och estetik
 • Välja lämplig typ av häckar, träd och buskar
 • Skapa trivsamma uteplatser, funktionella gångstråk och andra hårdgjorda ytor
 • Planera lättskötta och vackra planteringsytor och välja växter som klarar platsens förutsättningar
 • Göra detaljerade planteringsplaner och ta fram underlag för växtinköp samt få hjälp med växtinköp
 • Ta fram nya idéer och materialförslag för trappor, stenläggningar, altaner och andra fasta konstruktioner
 • Ta fram förslag på funktionell och estetisk trädgårdsbelysning
 • Ta fram de ritningar du behöver för att själv eller med hjälp av anläggare färdigställa din trädgård

TJÄNSTER TRÄDGÅRDSDESIGN

Rådgivning eller Trädgårdsdesign med ritning

Hur går det till?
Oavsett hur mycket hjälp du behöver så börjar alla uppdrag med två timmars rådgivning hemma hos dig. Rådgivningar kan se olika ut och anpassas efter vad just du vill ha hjälp med. Tillsammans går vi igenom dina funderingar, behov och önskemål och tittar på platsens förutsättningar för att forma en trädgård som passar just dig. Målsättningen är att du ska få en trädgård som speglar din egen stil och livssituation där du kan koppla av, må bra och ha kul. Genom en bra grundplanering samt vackra och funktionella växt- och materialval får du en inbjudande trädgård där du kan njuta utan att behöva lägga all din lediga tid på skötsel. 

En Trädgårdsrådgivning är ofta tillräcklig och ett snabbt sätt att komma framåt med dina trädgårdsplaner för dig som har en del egna idéer men behöver ett bollplank eller dig som har en mindre och okomplicerad trädgård. 

Om du behöver mer hjälp eller om du har en stor eller komplicerad tomt så hittar man inte alltid en lösning på rådgivningen. Om du vill kan du då gå vidare med att beställa ett designuppdrag ”Trädgårdsdesign med ritning” för att få de ritningar och/eller andra handlingar som just du har behov av. 

När vi bokat tid för rådgivning kommer du att få en checklista att fylla i och information om övriga förberedelser.


PRISER

Rådgivning 3 200 kr, inklusive moms. Resa ingår inom två mils avstånd från Borås eller Varberg. Restid utöver detta debiteras med 500 kronor per timma.

Trädgårdsdesign med ritning: Med utgångspunkt från rådgivningen så kommer vi överens om vilken eller vilka typer av ritningar och övriga dokument du har behov av. Prisnivå varierar beroende av tomtstorlek, komplexitet samt önskad detaljgrad på ritningar och övriga dokument. Innan arbetet påbörjas får du en offert avseende de handlingar vi kommit överens om.

”Oavsett om du bokar en rådgivning eller trädgårdsdesign med ritning så är vår målsättningen att hjälpa dig att förvekliga dina trädgårdsdrömmar.”

Trädgårdsdesign går även att köpa som presentkort. Läs mer här, eller kontakta mig för att diskutera dina önskemål.